Villa Medici étlap

 


Menüajánlataink

 

Menü A

Amuse bouche

Vargányakrémleves Villa Medici módra    2.950.-

Rozmaringos bárányfartő illatos szénaágyon,

olívaolajban konfitált burgonyával    6.800.-

Francia aprópalacsinta a vendég előtt flambírozva,

vanília fagylalttal      1.950.-

 

Menüár : 10.800.-


Menü B

Amuse bouche

Erőleves zöldfűszeres tojáslepény-metélttel

a’la Genovese  1.980.-

Óriássajtban forgatott házi tagliatelle

szarvasgombával     4.700.-

Grillezett fogasfilé pezsgőmártásban, lazackaviárral,

kecskesajttal, zöldfűszeres rizottóval 6.800.-

Trois chocolate        2.250.-

 

Menüár : 14.200.-


Menü C

Amuse bouche

Panna cotta ropogós angol zellerből, pármai sonkával,

parmezán forgáccsal        2.800.-

Borjúbríz hollandi mártással, kucsmagombával,

zsendicés raviolival   4.750.-

Téglán sült gyöngytyúk supreme,

ricottával és paprikával töltött cannellonival     5.800.-

Semifreddo a’la Villa Medici     1.850.-

 

Menüár : 14.200.-


Éttermünk különleges ételei a vendég előtt készítve:

Aranydurbincs citrusos sókabátban sütve, vendég előtt filézve, zöldségekkel,
fokhagymás olívaolajjal, vajas burgonyával

(elkészítési idő: 40 perc)

7.100 Ft

***
„ Kacsa présben” – kacsa egészben sütve, két ütemben tálalva, párolt
káposztával, burgonyával

(2 személyre, 6 órás előrendeléssel)

12.800 Ft

 

Kedves Vendégeink!

Éttermünk készséggel áll rendelkezésre egyéni ételérzékenység (glutén, laktóz intolerancia) esetén. Kérjük jelezze Kollégáink felé igényét, akik segítenek abban, mely ételeket tudjuk Önöknek elkészíteni. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy éttermünk nem specializálódott „mentes” ételkészítésre, komoly ételallergia esetén nem tudjuk garantálni a teljes mentességet!
Vegatáriánus, vegán étkezés esetén egyéni egyeztetés alapján kínálunk Önnek megfelelő fogásokat.


Szerintünk… Petrányi!

Örömmel ajánljuk a ház borait Csopakról

Mennyi ég! Mennyi kék! Zöld! Mennyi
Balaton, tavasz, hegyorom!
Alig tudom magamba szedni.
S egyszerre – sok nagyon!

Szeretném – azért, hogy te is nézd
szemembe tenni szemedet.
Magányba zár, fojt, fáj a szépség,
ha nem együtt látom veled.

Nem érzed, amit én, – ez is fáj;
semmi se jó már nélküled.
Szeretném a szívembe tenni
lüktető, élő szivedet.

Mennyi szin! Nem tudok betelni.
Mekkora távlat! Mennyi fény!
Szeretném, szeretném, ha lennél
tetőtől talpig én!

                                Illyés Gyula

 

ü/dl

Petrányi Olaszrizling, Csopak  2018         3.950.-/ 570.-
Reduktív, friss és illatos, mégis tartalmas. Érett és nem bántó savak,
gyümölcs és ásványosság közepes lecsengés. Könnyen érthető.

***

Petrányi Rosé, Csopak  2018                   3.950.-/570.-
Kellemesen üdítő mégis tartalmas rozé. Friss és gyümölcsös aromák
kavalkádja. Mind illatban mind ízében végig kísérik a kortyot mely nem
veszik el azonnal.

***

Petrányi SYRAH, Csopak  2017               6.400.-/920.-
Komoly beltartalom friss gyümölcsösséggel párosítva. Hosszú és szép korty,
Viola, szeder, konyakos meggy, kis fűszeresség majd étcsokoládéval zár.


AKIK AZ ÖN ÉTELEIT ELKÉSZÍTIK

Kerekes István
mesterszakács
Knoll Ottó
mesterszakács
Nagy Sándor
mesterszakács
Tatár Demeter
mesterszakács
Hamrik Anita
mesterszakács
Major Dorisz
szakács

Földesi István
szakács

[/column]
[/row]