Villa Medici étlap

 


Szeretettel köszöntjük a Villa Medici Étteremben!

Welcome in the Villa Medici Restaurant!

Herzlich wilkommen in dem Villa Medici Restaurant


Akik az Ön ételeit elkészítik:
Your meals will be prepared by:

Kerekes István
Knoll Ottó
Hamrik Anita
Nagy Sándor
Kéthely Norbert
Major Dorisz
Földesi István
Fityó Gábor
Boldizsár Fruzsina


Áraink 12%-os szervizdíjat tartalmaznak
12% service charge is included in the prices
In unseren Preisen ist 12% Service – Gebühr inbegriffen


Menüajánlataink

 

Menü A

Amuse bouche

Vargányakrémleves Villa Medici módra 2.950.-

Rozmaringos bárányfartő illatos fűszerágyon,
gratinírozott burgonyával 6.800.-

Francia aprópalacsinta a vendég előtt flambírozva,
vanília fagylalttal 1.950.-
Menüár : 10.800.-


Menü B

Amuse bouche

Erőleves velős raviolival, mit zöldség julienne-nel –
tányérhús és torma mousse
1.980.-

Óriássajtban forgatott házi tagliatelle
szarvasgombával 4.700.-

Vörös márna kaviáros vajmártásban,
cukkinivel, gersli-rizottóval 5.300.-

Trois chocolate 2.250.-
Menüár : 13.800.-
A menüajánlatokat Séfünk úgy állította össze,
hogy azok Önöknek a legteljesebb
gasztronómiai élményt nyújtsák.
A menüben történő változtatásra nincs lehetőség.


Menü C

Amuse bouche

Préselt vöröstonhal variáció ánizskapor habbal,
fekete kenyérrel 4.200.-

Csicsókakrémleves leveles tésztával,
házi füstölt libamell forgáccsal 1.600.-

Grillezett fokhagymás polip
olivás rizottóval, parmezánnal 4.200.-

Gránitlapon sült fürj, libamájjal és vargányával töltve,
karotta variációval 5.300.-

Céklás panna cotta csokoládéfölddel,
menta sorbet-vel 1.950.-
Menüár : 15.800.-
A menüajánlatokat Séfünk úgy állította össze,
hogy azok Önöknek a legteljesebb
gasztronómiai élményt nyújtsák.
A menüben történő változtatásra nincs lehetőség.


Menü D

Amuse bouche

Hideg libamáj, libamáj terrine, libamáj mousse
aszalt szilva ragu, croissant 5.300.-

Jakab kagyló kolbászmorzsa,
citrusos karalábéhab 4.400.-

Szarvasgerinc zöldfűszerkéregben, bogyós gyümölcsökkel,
gombákkal, gesztenyés krokettel 6.300.-

Creme brulée dióval,
birsalma krémmel és törökmézzel 1.850.-
Menüár : 16.800.-
A menüajánlatokat Séfünk úgy állította össze,
hogy azok Önöknek a legteljesebb
gasztronómiai élményt nyújtsák.
A menüben történő változtatásra nincs lehetőség.


Éttermünk különleges ételei a vendég előtt készítve:

Aranydurbincs citrusos sókabátban sütve,
Vendég előtt filézve, zöldségekkel,
fokhagymás olívaolajjal, vajas burgonyával
(elkészítési idő: 40 perc)

7.100.-

„ Kacsa présben ”- kacsa egészben sütve,
2 személyre, két ütemben tálalva,
párolt káposztával, burgonyával
(6 órás előrendeléssel)

12.800.-


Menu A

Amuse bouche

Porcini cream soup á la Villa Medici 2.950.-

Lamb rump with rosemary on a fragrant herb bed,
with gratin potato 6.800.-

French small pancake flambed in front of the guest
with vanilla ice cream 1.950.-
Price of the menu : 10.800.-


Menu B

Amuse bouche

Bouillon with pithy ravioli and vegetable julienne –
plate meat and horseradish mousse 1.980.-

Tagliatelle rolled into handmade grand cheese,
with truffle 4.700.-

Red barbel in caviar butter sauce,
with zucchini and gersli risotto 5.300.-

Trois chocolate 2.250.-
Price of the menu : 13.800.-
Our Chef has compiled the meals in order
to provide a complete gastronomic experience.
Changes in the menu sets are not possible.


Menu C

Amuse bouche

Pressed redfish variation with anise powder foam,
with black bread 4.200.-

Jerusalem artichoke cream soup with puff pastry,
homemade smoked goose breast 1.600.-

Grilled octopus with garlic
with olive risotto and parmesan 4.200.-

Quail roasted on a granite slab, stuffed with goose liver and porcini mushrooms, carrot variation 5.300.-

Beetroot panna cotta with chocolate crumb,
mint sorbet 1.950.-
Price of the menu : 15.800.-
Our Chef has compiled the meals in order
to provide a complete gastronomic experience.
Changes in the menu sets are not possible.


 

Menu D

Amuse bouche

Cold goose liver, goose liver terrine, goose liver mousse
prune stew, croissant 5.300.-

« Jakab » mussel sausage crumbs,
citrus kohlrabi foam 4.400.-

Venison in green spice crust with berries,
mushrooms, chestnut croquettes 6.300.-

Creme brulée with walnuts,
and quince cream, honeycomb 1.850.-
Price of the menu : 16.800.-
Our Chef has compiled the meals in order
to provide a complete gastronomic experience.
Changes in the menu sets are not possible.


 

Special dishes of our restaurant prepared in front of the guest:

Gilt-head seabream fried in a citrus salt coat, filleted in front of the guest, vegetables, oliven oil with garlic, potato
(preparation time: 40 minuten)
7.100.-

,,Duck in press” – roasted duck in whole, served in 2 parts, with stewed cabbage, potatoes
(for 2 people, with an 6 hour preorder)
12.800.-


Menü A

Amuse bouche

Steinpilz-Cremesuppe à la Villa Medici 2.950.-

Lammrücken mit Rosmarin auf einem duftenden Gewürzbett,
mit Gratin Kartoffeln 6.800.-

Französische Palatschinken vor dem Gast flambiert,
Vanillen Eis 1.950.-
Preis des Menüs: 10.800.-


 

Menü B

Amuse bouche

Consommé und mit Mark gefülltem Ravioli,
Gemüse Julienne – Tafelspitz und Kren Mousse 1.980.-

Tagliatelle in riesiger Handwerk Käse gedreht,
Trüffel 4.700.-

Rotbarbe in Kaviarbuttersoße,
mit Zucchini und Gersli Risotto 5.300.-

Trois chocolate 2.250.-
Preis des Menüs: 13.800.-
Die Menüangebote wurden durch
unseren Chef so zusammengestellt, dass sie für Sie
das perfekteste gastronomische Erlebnis bieten.
Es besteht keine Möglichkeit
für eine Änderung im Menü.


 

Menü C

Amuse bouche

Gepresste rote Thunfischvariante
mit Fenchelmousse und Schwarzbrot 4.200.-

Topinamburcremesuppe mit Blätterteig,
hausgemachte geräucherte Gänsebrustspeil 1.600.-

Gegrillter Krake mit Knoblauch,
Oliven-Risotto, Parmesan 4.200.-

Mit Steinpilz und Gänseleber gefüllte Wachtel,
geröstet auf Granitplatten, Karotten Variationen 5.300.-

Rote Beete Panna Cotta
mit Schokoladenmassen, Minze-Sorbet 1.950.-
Preis des Menüs: 15.800.-
Die Menüangebote wurden durch
unseren Chef so zusammengestellt, dass sie für Sie
das perfekteste gastronomische Erlebnis bieten.
Es besteht keine Möglichkeit
für eine Änderung im Menü.


 

Menü D

Amuse bouche

Kalte Gänseleber, Gänseleber Terrine, Gänseleber Mousse,
Backpflaume-Soße, Croissant 5.300.-

Jakob Muschel, Wurst-Brösel,
Zitrus-Kohlrabischaum 4.400.-

Hirsch in Grüner Gewürzkruste, mit Beeren, Pilzen
mit Kastanien Krokette 6.300.-

Creme brulée mit Nuss,
Quitte Creme, türkischer Honig 1.850.-
Preis des Menüs: 16.800.-
Die Menüangebote wurden durch
unseren Chef so zusammengestellt, dass sie für Sie
das perfekteste gastronomische Erlebnis bieten.
Es besteht keine Möglichkeit
für eine Änderung im Menü.


Unsere, vor dem Gast vorbereitete Spezialitäten:

Goldbrasse gebraten in einem Zitronensalzmantel, filetiert vor dem Gast, Gemüse, Olivenöl mit Knoblauch, Kartoffel
(Zeit der Vorbereitung: 40 minuten)

7.100.-

 

,,Ente in Presse” – Gebratene Ente insgesamt, serviert in 2 Teilen, mit gedünstetem Kohl, Kartoffeln
(für 2 Menschen, im Fall 6 Stunden Vorbestellung)
12.800.-


 

 

Szerintünk… Petrányi!

Örömmel ajánljuk a ház borait Csopakról

Mennyi ég! Mennyi kék! Zöld! Mennyi
Balaton, tavasz, hegyorom!
Alig tudom magamba szedni.
S egyszerre – sok nagyon!

Szeretném – azért, hogy te is nézd
szemembe tenni szemedet.
Magányba zár, fojt, fáj a szépség,
ha nem együtt látom veled.

Nem érzed, amit én, – ez is fáj;
semmi se jó már nélküled.
Szeretném a szívembe tenni
lüktető, élő szivedet.

Mennyi szin! Nem tudok betelni.
Mekkora távlat! Mennyi fény!
Szeretném, szeretném, ha lennél
tetőtől talpig én!

                                Illyés Gyula

 

ü/dl

Petrányi Olaszrizling, Csopak  2018         3.950.-/ 570.-
Reduktív, friss és illatos, mégis tartalmas. Érett és nem bántó savak,
gyümölcs és ásványosság közepes lecsengés. Könnyen érthető.

***

Petrányi Rosé, Csopak  2018                   3.950.-/570.-
Kellemesen üdítő mégis tartalmas rozé. Friss és gyümölcsös aromák
kavalkádja. Mind illatban mind ízében végig kísérik a kortyot mely nem
veszik el azonnal.

***

Petrányi SYRAH, Csopak  2017               6.400.-/920.-
Komoly beltartalom friss gyümölcsösséggel párosítva. Hosszú és szép korty,
Viola, szeder, konyakos meggy, kis fűszeresség majd étcsokoládéval zár.